Flytt, skolan och livet i allmänhet

Jag har som sagt flyttat till Sundsvall pga skolan och studier. Jag går nu mera på Realgymnasiet här i Sundsvall. Men det tar jag lite länge ner.
 
Jag har flyttat in i en etta på Ludvigbergsvägen i Sundsvall, ca 20 minuters gång till Sundsvalls centrum och skolan. Ännu kortare tid till de lokala jogging spåren också. Jag har ett litet barum med dursch och en hall samt ett sovrum/vardagsrum/pentry. Har micro och två spelselplattor. Det är väl det...
 
 
Jag går på en friskola som heter Realgymnasiet. Där går jag naturbruksinriktningen mot att bli hästskötare. När man nu har lyckats gått ur den tre åriga linjen så har man möjlighet till att bli hästskötare. Jag kommer också att läsa in de högskolepoäng som behövs för att jag ska kunna gå på det i framtiden om jag skulle vilja. Jag vet inte vad jag vill bli när det är dags för mig att böra jobba, så varför inte få ha kul i tre år samtidigt som jag inte stänger några dörrar?
 
Realgymnasiet har ett intressant upplägg på lektioner, vi abretar mycket i projekt. Därför har vi inte lektioner på vårat schema som heter svenska eller naturbruk eller so och så. Vi har projekt som vi arbetar med de ämnerna i. Skriver vår grupp en text på projektet så bedöms olika kriterier inom både naturbruk och svenska. Bra va? Vi har dock "vanliga" lektioner också. Projekten arbetsas i arbetsättet PBL eller Problem Baserat Lärande som det heter (fancy eller hur?). Vi får en uppgift och så ska hela gruppen hitta en lösning på det genom att barinstroma och hitta på frågor. Rätt klurit i början för vissa, men jag tror många i min klass är naturbegåvningar. Det är iaf jättekul.
 
Vi har även APL eller Arbets Plats baserat Lärande. Förenklat vi har praktik/prao en gång i veckan. Då är vi uten på en arbetsplats så vi kan uppnå vissa mål i kursplanen. Det är bra och man får stora kontakter när man ska ut och arbeta efter studenten. Jag började med min APL idag (onsdag) och jag ska vara på Sundsvalls Fältrittsklubb (aka. Färsta) jag kommer skriva mer om det sen. Vi har också profildag engång i veckan, dår är vi i ettan ute på travet eller på Timerå ridstaido. Så varannan vecka små travshettisar och varannan vecka stora ridhästar. Bra med variation.
(En av trevponnysarna skriver en blogg på Bergsåkers hemsida gå in och titta vet ja!)
 
Men i livet i allmenhet, då. Ja vad kan man söga? Jag lever andas och äter. Är i det stadiet där jag kan äta hur mycket som helst, dels den tiden på månaden och så är jag sjuk. Jag har börjat träna mer, ute och går oftare. Har som sagt inte alls långt till de lokala jogging spåren här i Sundsvall. Känner mig aktiv. Sen har jag gått en kurs på travet så jag kan vara travskoleassistent nu. Ska eventuellt gå sista kursen näst nästa helg, då får jag hålla lektioner(?) för Knattarna. Så mer hästiga inlägg kommer (hehe..)! Men ja det är mitt liv.
 
Nu är det bara att tagga inför helgens sm. Hörs ses!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0