Trött tjej

I helgen har jag varit med Oda och nu är jag jäääätttteeeetrött. Vi har varit på bio, åkt ut till Birsta och flummat runt.
 
Oda kom ner på fredagen, då var jag ledig och hade varit ute med Ida och hennes vänner ute på Birsta för att köpa lite häst saker. När jag plockat upp Oda från stationen gick vi hem och ja... Levde.
 
På lördagen hängde jag och se besta Oda på le biblioteket, efter att Oda freakat ur över 1D. Där ja hände v och jag lämnade tillbaka min bok som jag just läst ut. Efter det så gick vi och åt. När vi skulle gå på bion så skulle vi gena över torget. Där var det en internatioell marknad med mat från en massa olika länder, som Storbrittanien, Tyskland och Australien. Det var hur mysigt som helt. Jag och Oda delade på en creps med nutella och kokos. Efter det gick vi på bion. Där såg vi filmen "Familjetrippen", som är rolig. Rätt uppenbar men rolig. Där blev jag en 7-åring och köpte en flygplans meny och har därför nu mera en mugg med flygplan på. Hehe...
 
 
 
Söndag så åkte vi till Birsta, där vi gick på Hööks och köpte strumpor och godis. Gött. Sen åkte vi hem och tittade på Youtube/tv-serier. Sen åkte Oda hem. Det var väl det jag har gjort helgen.
 
 
Nu sitter jag och pratar med Pernilla och har gjort det i två timmar. Ska snart lägga på och kolla på Williams lista 2, youtube och Thor. Samtidigt... Godnatt!

Att vara en 90-talist

Jag insåg idag hu gammal jag är igentligen. Jag är född på 1900-talet, det var u hur länge sedan som helst ju. Det var då första världskriget var. Det var då The Beatels var som störst. Det var då jag föddes. Det är helt sjukt. Folk som bara är några år äldre än mig, har fått jobb. De som var fem år när jag föddes, de har fått jobb nu. Helt sjukt igentligen. Vart tog tiden vägen?
 
Iaf, grattis till mig...
 
 
 

Rasism

Enlgt svenska akademns ordlista över det svenska språket betyder rasism följande:
 
Att rasim funnits genom tiderna är inget nytt. Slå ihjäl sex miljoner judar för att det var av fel "ras". Svarta åka på samma buss som de rena vita? Aldrig! Att vi mäniskor är riktiga as är bara ett faktum. Vi är helt dumma i huvudet, om inte de dummaste djuren i världen. Att dömma ut vissa del av vår art för att den inte passar in... Det är som att alla hästar skulle vara emot och hata Engelska fullblod för att de är "fel". Dåligt exempel, men ni fattar vinken.
 
Jag blir ledsen över att vissa anser att andra är värda mindre. Det finns inget rätt och fel i vem som är värd mer eller mindre. En del av mig dör när detta finns på facebook:
Nej, det är inte okej. Inte någonstans. Som underbara Molly sa i sitt inlägg, vad har en persons ursprung med våldtäkt att göra. Så om jag som är född i Europa är en nazist.... Eller?  Alla mörk hyade är våltäktsmän? Eller?
 
Jag ogillar ordet mörkhyad/svart/vit/röd/osv. Varför? De har en annan typ av pigmet, det är inget att göra åt. Att ha percingar kan man göra något åt, men inte sin hudfärg.
 
Jag vill inte ta upp invandirng. Det finns inga som inte är invandrare. Alla verkar tro att invandrare kommer i från Syrien eller Afghanistan. Men de som kommer hit från Tyskland, Thiland och USA då? Ska vi inte slänga ut de först? De har ju allt de behöver? Eller? Sverige kanske inte kan at in alla och betala för de, men de andra länderna inte kan det heller. 229 personer per kvadratkilometer. I Sverige är vi typ 26 stycken. Vi har plats. Att vi kan ta in invandrare är bara vinst, ingen förlust. Hur kan vi förlora på det? Det finns ju inget negativt med invandring. Vi skulle inte vara 9 miljoner idag om folk inte invandrade. Många av våra största kändisar skulle aldrig funnits om inte de hade invandrat till Sverige. Snälla tänk på det.
 
Jag förstår er som har nära och kära som blir utsatta för våld och hot. Jag lider med er, men döm inte alla efter en person. Det är som att vi skulle dömma ut alla norrmän efter Brejvik. Eller alla amerikaner efter Ariel Castro. Döm inte alla. Snälla.
 
Det här är det sista jag tänker skriva om frågan på min blogg. För min talan vidare om ni vill för jag pallar fan inte ta det om och om igen. Ni som inte håller med mig, ge mig tio andleningar varför en person av en viss "ras" är minde värda än mig. Tio andledningar till varför raser finns överhuvudtaget. Snälla gör det. Om du inte har tio, eller bara vill säga att jag är en idiot. Gör det någon annanstans. I ditt huvud till exempel. Tack.

Dagens I-landsproblem

Idag är det mitten på veckan igen och det spöregnar... Inte kul. Det är en sån dag där det enda man önskar är fikabröd och te. Dock har jag inget fikabröd här och jag är för lat för att synda mig ner till Statoil. I.landsproblem...
 

Klar på travet!

Tjenis penis i lingonskogen!
Iadg har det varit en hästig dag, med massor av skoj. Först så kom jag sent till travskolan (det var medelat för att bussen var inställd). Sen var vi där och lärde oss en massa nya lekar som man kan göra med barnen för att lära de saker, tex att volta eller kraftfoder. Vi pratade lite mer om hur man är en bra ledare. Åt lunch och slutade för dagen.
 
När jag kom till stan så ser jag helt plötsligt en polisbil. Efter den en häst. Jag trodde jag såg fel, men tydligen så var militärens musikkår uppe i Sundsvall. Så då stannade jag och tittade på de. Kände mig lagom nördig, klädd i ridkläder med en ridhjälm under armen...
 
 
Imorgon är jag ledig hela dagen för jag ska till tandläkaren i Hudik... Helt sjukt dumt men det blir så när man rider uppe i Tmerå. Jag inte rida på en vecka typ.. Blä!
Är det någon som känner någon med behov av medryttarhäst i Sundsvalls trakten så finns jag.
 

TLA 3

Hej!
Idag och igår har jag varit på kurs på travet, så jag kan få hjälpa till på lektioner där. Det ska bli superkul! Vi har gått igenom allt från hur man selar en häst till hur man handskas med bråkiga föräldrar. Idag ska vi få köra lite också och träna på säker överlämning ut av häst. Det har vi gjort på skolan men det var på ponnyer som går att parkera. Inte på stor hästar... Det ska bli superkul!
Hörs sen!

Kan sela på och av nu!

Idag har jag varit på travskolan i Bergsåker. Vi fick träna på hur en travsele är uppbyggt och vad det finns för hjälp grejer (eller vad man ska snäga). Typ tungrem och boots. Vi fick bygga ihop ett huvudlag, med check, och selen. Det tog en stund men alla blev godkända. Sen fick vi ut och köra. JAg fick ponnyn Plinglan. Hon var superpigg, i jämförelse med myspuffen Mynta. VI fick träna på att korta och länga tömmarna i farten, omkörning (vilket var superskoj för både mig och pinglan, som var mycket nöjd när vi kom först), säker överlämning av häst och ja, att köra i allmänhet. Jag kan ju säga att jag blev lite stolt när jag fick beröm över att Pinglan gick fint (hehe).
 
 
Så nu är jag hemma i min lilla lägenhet tillsammans med Sten. Vet inte vad jag mer ska uttrycka i skrift. Köpt två ohyggligt tråkiga tröjor idag. Köpt mat... Andats... Ja, det vanliga. Nä, nu ska jag återvända till le youtube! Hörs!
Till alla feminister out there, mina nya favoritlåtar är "Can't believe it" med Flo Rida feat. Pibull och "Talk dirty" med Jason Derulo. Sug på den så länge...

Hemma

Nu sitter jag här, ensam och sjuk och vill bara tagga inför resan till uppsala. Blir det någon resa? Nej. Blir det något sm gör mig i år? Nej. Surt sa räven, minst sagt! 
 
 
Aja, det finns fler år...

Fan.

Jag orkar inte. Jag vill vara i skolan. Jag vill måbra orka gå i skolan. Orka jogga hela rundan. Vill inte vara sjuk när det är USM. Fan i helvets jälva piss. Vill inte. Fan.

Flytt, skolan och livet i allmänhet

Jag har som sagt flyttat till Sundsvall pga skolan och studier. Jag går nu mera på Realgymnasiet här i Sundsvall. Men det tar jag lite länge ner.
 
Jag har flyttat in i en etta på Ludvigbergsvägen i Sundsvall, ca 20 minuters gång till Sundsvalls centrum och skolan. Ännu kortare tid till de lokala jogging spåren också. Jag har ett litet barum med dursch och en hall samt ett sovrum/vardagsrum/pentry. Har micro och två spelselplattor. Det är väl det...
 
 
Jag går på en friskola som heter Realgymnasiet. Där går jag naturbruksinriktningen mot att bli hästskötare. När man nu har lyckats gått ur den tre åriga linjen så har man möjlighet till att bli hästskötare. Jag kommer också att läsa in de högskolepoäng som behövs för att jag ska kunna gå på det i framtiden om jag skulle vilja. Jag vet inte vad jag vill bli när det är dags för mig att böra jobba, så varför inte få ha kul i tre år samtidigt som jag inte stänger några dörrar?
 
Realgymnasiet har ett intressant upplägg på lektioner, vi abretar mycket i projekt. Därför har vi inte lektioner på vårat schema som heter svenska eller naturbruk eller so och så. Vi har projekt som vi arbetar med de ämnerna i. Skriver vår grupp en text på projektet så bedöms olika kriterier inom både naturbruk och svenska. Bra va? Vi har dock "vanliga" lektioner också. Projekten arbetsas i arbetsättet PBL eller Problem Baserat Lärande som det heter (fancy eller hur?). Vi får en uppgift och så ska hela gruppen hitta en lösning på det genom att barinstroma och hitta på frågor. Rätt klurit i början för vissa, men jag tror många i min klass är naturbegåvningar. Det är iaf jättekul.
 
Vi har även APL eller Arbets Plats baserat Lärande. Förenklat vi har praktik/prao en gång i veckan. Då är vi uten på en arbetsplats så vi kan uppnå vissa mål i kursplanen. Det är bra och man får stora kontakter när man ska ut och arbeta efter studenten. Jag började med min APL idag (onsdag) och jag ska vara på Sundsvalls Fältrittsklubb (aka. Färsta) jag kommer skriva mer om det sen. Vi har också profildag engång i veckan, dår är vi i ettan ute på travet eller på Timerå ridstaido. Så varannan vecka små travshettisar och varannan vecka stora ridhästar. Bra med variation.
(En av trevponnysarna skriver en blogg på Bergsåkers hemsida gå in och titta vet ja!)
 
Men i livet i allmenhet, då. Ja vad kan man söga? Jag lever andas och äter. Är i det stadiet där jag kan äta hur mycket som helst, dels den tiden på månaden och så är jag sjuk. Jag har börjat träna mer, ute och går oftare. Har som sagt inte alls långt till de lokala jogging spåren här i Sundsvall. Känner mig aktiv. Sen har jag gått en kurs på travet så jag kan vara travskoleassistent nu. Ska eventuellt gå sista kursen näst nästa helg, då får jag hålla lektioner(?) för Knattarna. Så mer hästiga inlägg kommer (hehe..)! Men ja det är mitt liv.
 
Nu är det bara att tagga inför helgens sm. Hörs ses!

Sundsvalls fältrittsklubb

Idag har jag haft min första APL (mer om det i min korare novellen som publiseras senare). Jag var på Färsta Ridcentrum, aka Sundsvalls fältrittklubb. Där fick jag göra hästskötarsaker som att mocka, borsta ponnys och sortera bommar. Det var väl minst sagt intressant, särilgt nybörjar lektionen på slutet. Men det hela gick bra och jag tror att de nästa onsdagarna i framtiden kommer att fungera bra.
Får mig inte igång min webcam eller instalerat så jag kan få in bilder på le blogg... Ni får stå ut.

Äntligen datorer!

Nu har vi äntligen fått datorer från skolan! Härligt! Nu kan jag skriva lite längre inlägg igen, typ om flytten, skolan och så. Det ska bli bra det här ska ni se!

RSS 2.0