Markarbete på Homer

Igår var jag på Timerå ryttarcenter, så då hade vi markarbet. Vi jobbade med olika övningar med samma princip, "hinder", avbrott i takten, typ en volt eller sakta av din skritt, och sedan ett nytt hinder. Jag fick stor hästen Homer. Homer är en häst med egen motor, han travar gärna på lite för fort än för långsamt. Fast utan att bli över pigg. En typisk Karin häst. Jag gillar honom skarpt. Och igår gick det jättebra! Han var fin och lyssnade super på skänkeln, det var lite svårare att stanna. Han jobbade på bra med ryggen också och på slutet när vi travde av så slappnade han var och gick på snyggt. Riktigt stolt faktiskt.
 
Förövrig så lekar livet och jag lever och är glad. Imorgon är det ridning på Färsta som gäller.
 

Apan och en ny dam i familjen Edlund/Lindquist

Som de flesta vet så är jag på praktik varje onsdag. Jag har min praktik på Färsta. På morgonen erbjuder de ridning, och jag får rida där genom min utbildning. Jag fick samma ponny som förra gången Aportino aka. Apan. Det gock bra, men han var trögare den här gången. Jag fick även en genomgång om hur man rider med spöt, vilket jag behöver. Vi tränade på att ställa hästarna och ge de lite gymnastik. Jag fick en del beröm, men Tina hade inte sovit så mycket och skrek en del på oss i gruppen... Tina är känd för sånt, hon säger själv att hon är elak. Men jag är nöjd med min insats och nu mera är jag lite små kär i Apan.
Jag har en rolig nyhet att berätta. Som ni vet fick vi ta bort Samba tidigare i året. Mamma vill inte köpa en ny häst på ett tag, eftersom Dolly är gammal och jag inte är hemma. Men Dolly är kvar och det är inget annat fel än åldern på henne. Så i vinter behövde vi en ponny som Dolly kan vara med hemma hos oss och som mamma kan rida. Så vi har fått låna Knistra, från världens bästa Jasmin Wrangfalk! Jag är såå gald över det, för hon är supertrevlig att ha och göra med! Jag vet inte när hon kommer men jag hoppas snart! Åh, så kul det ska bli!
Bild på mig och Knistra! Du är sååååå välkomen!


Nu ska jag sova, efter att ha grinat till Prinssesan och Grodan. Ja, det är den tiden på månaden...

Från en meter till en och sextioåtta på ett per timmar

Igår var jag som vanligt på Bergsåkers travskola, med skolan. Där fick vi den supertrevliga överraskningen att vi skulle få köra på banjobb! Det skulle bli skitkul! Att köra banjobb betyder att man får köra på stora tävlingsbanan. Annika, våran bästa och gulligaste lärare ever, sa att vi var typ de första någonsin som fick köra där efter bara två gånger bakom häst (skryt skryt skryt). Där ute tränade vi på att volta och att köra ponnytravare. Jag fick Astor och han var taggad som fan. Så taggad att han galopperade. På slutet var han rätt trött också, då är det lättare att galoppera än att trava... Men allt gick bra för att vara en första gång på en bana!
 
Samma dag så följde jag med Elin i min klass och red hennes medryttar häst, friser hingsten Takida. Supersnygg häst säger jag bara! Hade jag inte tittat efter skulle man kunna tro att han var en valack så snäll var han. Att en sex-åring får kratsa hovarna på en hingst är inte vanlig. Vi körde lite voltige, så Takida jobbade igenom sig bra och gick i egen form. Jag skumpade omkring, för fy skjuton vilka steg hästen har! Jag har nog inte suttit på något med sånna steg utan sadel! Det gick jättebra iaf!
Nästan lika fin som Fyndig, men bara nästan..

Imorgon är det Färsta som gäller!
 

En vecka till i livet

Nu har jag levt igenom en vecka i livet. Jag levet och mår bra.
 
I onsdags var jag på min apl. Då visade det sig att jag ska rida morgonpasset när jag är där. Så jag hade sovit lite för länge och inte hunnit ätit frukost och jag var kall och gnäll, gnäll,gnäll... Sen fortsatte mitt flyt genom att sadelgjorden gick sönder... Men efter allt så gick det okej, jag gjorde mitt bästa för dagen. Jag fick iaf den supertrevliga ponnyn Aportiono aka. Apan.
 
Nu är jag hemma i Ed och tittar på byn som jag älskar och hatar. Hörs!

Rasism

Enlgt svenska akademns ordlista över det svenska språket betyder rasism följande:
 
Att rasim funnits genom tiderna är inget nytt. Slå ihjäl sex miljoner judar för att det var av fel "ras". Svarta åka på samma buss som de rena vita? Aldrig! Att vi mäniskor är riktiga as är bara ett faktum. Vi är helt dumma i huvudet, om inte de dummaste djuren i världen. Att dömma ut vissa del av vår art för att den inte passar in... Det är som att alla hästar skulle vara emot och hata Engelska fullblod för att de är "fel". Dåligt exempel, men ni fattar vinken.
 
Jag blir ledsen över att vissa anser att andra är värda mindre. Det finns inget rätt och fel i vem som är värd mer eller mindre. En del av mig dör när mina vänner lägger ut bilder som denna på facebook:
Vad har det med något att göra? Jag blir så arg. Vad har kläder med en afrikan att göra? Jag tycker inte om det.
 
Jag vill inte bo i Sverige med svenskar. Jag vill bo i Sverige med människor.
 
Det här är det sista jag tänker skriva om frågan på min blogg. För min talan vidare om ni vill för jag pallar fan inte ta det om och om igen. Ni som inte håller med mig, ge mig tio andleningar varför en person av en viss "ras" är minde värda än mig. Tio andledningar till varför raser finns överhuvudtaget. Snälla gör det. Om du inte har tio, eller bara vill säga att jag är en idiot. Gör det någon annanstans. I ditt huvud till exempel. Tack.

Ut och träna

Jag ska skriva lite om igår.
 
På måndagar så är vi på Timerå Ridcenter och rider varannan vecka. Jag fick då en stor häst som heter Homer, skimmel, valack, 2006, efter Majeken. Vad då träna till hästskötarexamen. I alla fall så fick jag honom. Han var supertrevlig att rida. Vi fick träna på dressyr, övergångar mellan skritt, trav och galopp. Homer är en supertrevlig häst! Karin häst rakt igenom. Han är lite mer pigg än lat. Jag är supernöjd med början på ridpasset, han jobabde på bra. Men min kondition är inte bra, så jag orkade helt enkelt rida honom igenom hela plasset. Så när han ville öka galoppen för att slippa arbeta så spände jag överarmen och mina knän. Då blev Homer irriterad för jag tar honom för hårt i munen, och börjar öka igen. Då spänner jag mig och så blir det ond cirkel. Så slutet av passet ger jag mig själv godkänt.
 
Det är på grund av det som jag insåg att jag måste bygga upp min kondition. Så jag har börjat springa igen. Jag tänker inte gå in mer på detaljer, eftersom jag inte driver en tränings blogg. Men jag springer en del nu i alla fall.
 
Imorgon kommer ett åsikts inlägg om rasism.... Men ja...
Pysen, en av stallets sötaste ponnyer.

RSS 2.0