Ska till Finnbacka i helgen

Jag vet inte hur många som läser och så, men jag kan säga så här:
Nu när jag är borta ska jag göra två tids inställda. En tanke som måste ut. Hoppas du gillar det och kanske kommenterar. Om inte, struntar jag i det ;P
 
Jag har varit ute och ridit på Samba idag. Vi lekte lite i skogen sprang omkring. Det var inget specielt.
 
Igår red jag min första lektion på ridskolan. Jag fick d-ponnyn Oscar. Han är en super dressyrponny och supersnäll. Vi fick rida på stora mitten volten och arbeta med halvhalter och tempoökningar. Fick honom riktigt arbets villig och fin tillslut. Svarade super på skänklarna, så som det ska vara. Inte ofta man får en sån ridskole ponny, va? ;)
 

Fyndig 29/8

Jag valde att hoppa lite med Fyndig. Eftersom jag inte hade en proffisonell banbyggare så fick jag ett räcke och en oxer. Målet var att få honom lugn och att testa honom hur högt jag vågar hoppa honom på. Jag testade också att rida honom på martingal.
 
När vi red dit blev  det lite skrik till "hästar". Han är ju som han är. Jag fick skritta kanske en kilometer eller någotsånt för att komma till ridbanan. Väl där jobbade jag honom lite på en volt och försökte få till ett par bra galopp fattningar. Det gick inte så bra med dem, får träna dressyr nästa gång.
 
Själva hoppningen gick bra, vi gick frammåt. Blev några pet men det var mitt fel, gav honom inte chans att hoppa ut. Vi hoppade bara 80 cm,för min banbyggare ville inte stanna längre. Vägen hem gick också.
 
Hel nöjd med hoppningen.
 
Vill bara skicka ut all kärlek som finns till Fyndigs ägare. Kram <3

Lektion

Snart ska jag åka till DKRS och rida min första lektion. Det känns super! Kul att komma tillbaka. Jag hoppas att jag ska lära mig en massa och att jag får ny erfarenheter igenom att rida lite olika hästar.
 
 
Kanske ska till mina kompisar nr. 1 imorgon. Om vi inte skulle på kalas. Jag kommer vara spy trött på kalas. Jag skagöra några tids inställda innan jag sticker i helgen. Ett tanke inlägg tror jag. Utverdering av Fyndig igår kommer senare under kvällen så stanna kvar ;)
 
Taggar!
 

Fyndig

Det har varit så mycket i skolan så jag vet inte vad! Första dagarna i skolan... Kul xD
 
Idag ska mamma och jag åka till Delsbo och jag ska rida Fyndig. Vi ska nog planera in träningar m.m också. Det sk abli kul. Hör av mig imorgon, då ridskolan börjar ;)

Dag 10 - Fem av mina favorithästar.

 • Samba
 • Dolly
 • Fyndig Saluut 216
 • Casper (DKRS häst)
 • Knistra 3325

Tillbaka!

Jag lever! Haha, förrgår när jag kom hem trodde jag inte att jag skule kunna röra med på en vecka... Men igår gick det utmärkt. Satt uppe liittee för länge och tittade på Sherlock säsong 2. Hehe, det är så bra! Nu har jag lånat ut den till Sophie och jag hoppas att hon njuter av den som jag gjorde. Tror jag ska tvinga på Elin säsong 1... Hum.. planer xD
 
Imorgon börjar skolan som vanlig, och med det ridskolan. Jag ska även börja rida Samba lite smått igen. Hon har blivit supersmal efter allt springande med Njord. Nu ska det bara hållas. Jag ska börja ta med Fyndig till ridskolan, ska prata med Emma nu på torsdag. Det ska bli kul. Far och son i samma grupp... Sött ;)
 
Kameran gör fortfarande revolution så en gammal bild på min pojke <3

Jag har kommit hem nu

Jag är förmodligen heltslut och vill sova, så ja vad ska man mer säga. Fin start på terminen ;)

Första dagen, sista terminen

Jag är inte hemma nu utan jag ärförmodligen någonstans i de svenska skogarna ;)

Jag hoppas att jag mår bra och att ingen har dött. Jag hoppas att det är bra väder och att alla har ett glatt humör :)

Dag 9 - Mina tre finaste schabrak.

Eftersom min kamera leker bäst så har jag inga bilder. Det är ett Showmaster som är limegrönt, ett ljusblått och ett mörkgrönt.


Hittade något jag fått för läännggee sedan i arkivet ;P

För ett år sedan

Så skulle jag börjar ridskolan och längtade jättemycket. Jag börjar på torsdag nästa vecka. Det sk bli kul att träffa min grupp igen. Jag rider med vuxna, vilket jag trivs med, eftersom det lätt blir lite flummit med ungdomar tycker jag. Jag vill ha det 100% seriöst. Det är min stil. Jag ska nu i början testa att ha Fyndig på lektion, nu när vi är ute. Det ska bli... Intressant.

Skolan börjar jag imorgon. Vi ska börja med en hårdstart, buss upp till Kårböle, sedan kanot och övernattning i militärtält. Kul?

Idag ska sista dagen av sommarlovet firas. Jag ska klippa mig och åka hem till Elin och grilla. Jag ska även se om min kamera vill ladda in bilderna på datorn eller om den är sur fortfarande.


Dag 8 - Min favoritbloggare.

Får man välja sig själv? Inte? Okej...

Jag läser olika bloggar och gillar dem. Varför? Jag vet inte.. Det är deras sätt att vara. Deras "swag". Så jag har ingen favoritbloggare...

Pengar ska rullas in i kassan.

Nu sitetr jag här och lyssnar på när mamma gullar med Ronja. Jag vill hälst stanna inne och typ lyssna på musik och typ sova eller träna på att sminka mig eller något... Men nu har man lovat att man ska stapal en helt jävla berg av ved för ett par skor... Vet är det för fel på mig?!

Dag 7 - Min favoritgren, varför?

Jag tycker om alla grenar inom ridning men mest gillar jag fälttävlan, eftersom jag får en kick av den. Vetskapen att man kan ramla och skada sig gör det hela lite extra spännande. Men jag giller alla grenar efter som att det är så små marginaler inom ridningen. Det är ju så med det mesta sgrenerna, någon är en hundradel snabbare eller gör ett byte något bättre än de andra. Det ger vinst. Ibland klickar det och ibland inte. Jag älskar ridningen pågrund av detta.

En kort paus i värmen

Här är sommaren jag bad om! Det funkar alltid om man frågar.

Jag tar en paus i värmen innan jag brinner upp. Imorse gick jag och mamma med hästarna upp till Eva där det ska stå tillsammans med hennes isläning Njord. Ihopsläppet gick bra. Jag tog med kameran och ville få några snygga bilder med galopperande hästar som jagar varan, men nej... Tråkmånsar ;P

Kameran har i alla fall bestämt sig för att göra revolution och vägrar lägga in bilderna på datorn...

Nu sitter jag inne men ska snrat ut igen och ska ligga och läsa Hungerspelen. En helt okej bok än så länge. Kanske åker och invaderar Evas hamock, igen ;)

Känner mig inte vacker idag, därför har jag en bok i ansiktet..

Fyndig och jag...

Idag var det mammas födelsedag och det firades med att vi åkte till Towa och hälsade på. Medan mamma och hon satt inne och åt bullar så var jag och Fyndig ute på en ridtur.

Det gick jättebra, vi har inte varit ute helt själv som vi var idag. Det har alltid varit en mamma med eller Camilla. Nu var vi själv. Och det gick helt okej. Han fick något ryck och måste berätta för hela Delsbo att vi var ute. Vi trippade omkring och skrek. Jag pratade lite med honom och han tultade på. Det var inte så att han inte lyssnade på, nej inte så. Bara det att man måste leta efter  brudar oxå. Jag fick en väldig hat blick från en mamma som var ute och gick med sin barnvagn och när vi möttes skrek Fyndig. Opps...


Jag och min pojkes första "dejt". Vad ska man säga? Kärlek...

Vart tog sommaren vägen?


Kan någon svara på den frågan? Nej? Synd.. Jag saknar den...

Idag ska jag åka med mamma in till Ljusdal och köpa present åt två fördelsedagsbarn och sedan till Delsbo för att träffa pojken min ;)

Livet hinner i kapp....

Fan när allt kommer på en och samma gång. Fan... Måste leva lite få till tillvaron... You know, deal whit stuff. Brb, guys ;)

Dag 6 - Fem saker ni inte visste om min häst.

Oj, det blir svårt...

Samba:
 • Hon har tävlat i westen.
 • Hon är omplacerad.
 • Hon är nästan en "enmans" häst.
 • Hon är en expert på att bli smutsig.
 • Hon är en diva och älskar att vara i rampljuset.

Smutsig as I said ;)

Dolly:
 • Hon har tävlat en bana på 1.25 cm.
 • Hon är en jävel på att veta om man kan rida eller inte.
 • Vi har lärt henne att komma till vår bro när hon smiter, då får man godis.
 • Hennes första ägare har lite kontakt med mamma, eftersom de var rädda att hon hade gått till slakt.
 • Hon har haft 3 föl, två hingstar och ett sto.


Dag 5 - Det bästa och sämsta med min häst.

Det sämsta med Samba är det nog att hon är ett fuxsto inne, if you know what I mean ;)
Det bästa med henne är att hon är lätt lärd och har ett hjärta av guld.


Det sämsta med Dolly är att hon tror att jag fortfarande är 8 år. Ingen respekt slltså. Nada. Noll.
Det bästa med henne är att hon är klippan i stormen. Min trygghet.


RSS 2.0