Legender från Övärlden

Jag har inget att skriva om så det blir ett filmtips.



Filmen börjar med att det är ett skepp ute i en storm. Kaptenen kallar till sig skeppets magiker och ber honom att stilla havet och vinden. Problemet är att mgikern har glömt deras riktiga namn, och utan dom kan han inte stilla dem. När männen på skeppet kämpar för sina liv får de syn på något besyneligt. Två drakar flyger förbi, och dom slåss. Drakar hör hemma i väst, och inte i öst, och är väldigt fredliga av sig. Den ena draken dödar den andra och flyger sedan iväg.

En kung över ett land har komferans med sina rådgivare. En sjukdom har spridit sig över landet och allt fler blir sjuka och dör. Kungen får reda på att drakar har sätts vid kusten och rådfrågar sin magiker. Han säger att "Ljuset" har blivit svagare. Kungen går till sin kammare för att tänka igenom vad han ska göra. På vägen möter han två av hans tjänarinor. En av dom frågar vart prins Arren är. Kungen vet inte och drottingen, som kom, säger att dom inte skulle bry sig. Arren är som sagt sjotton år och kan klara sig själv. När kungen är ensam i korridoren till sitt rum. Plötsligt kommer en pojke och hugger honom i magen med en kniv och sedan själ hans svärd och springer sin väg. Kungen stönar:"Arren".

Filmen var bra och tidigt i den skapades en späning. Jag älarkar de fint tecknade scénerna och man får lära känna några helt unika karaktärer. Jag kan bara säga att ett till mästervärk av studio Ghibli.
//Kakan

Kommentarer
Postat av: stor syrran

det är den inte alls den är gjord av studio ghibli

2010-12-18 @ 15:41:51
Postat av: Odda

Låter bra :D

2010-12-19 @ 14:58:30
URL: http://odansliv.blogg.se/
Postat av: Anonym

NÄHÄÄÄ MANGE SA ATT DET VAR OAVGJOOOORT!

2010-12-21 @ 19:13:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0