Nu sitter man här...

Och har ont i huvudet och har två hyperaktivahästar i hagen.

I förgår red jag Samba och fick sitta och bromsa hela tiden. Tog till och med ut henne på en täckt och galoppera med henne. Knä djup snö på henne, men när vi kom upp på vägen så ville hon trava hem -.-'

Idag var man ute med Dolly och i stället för att trava envisades hon med att galoppera! JAg bara:
"Fine, du får väl det då. Det är väl bra för dig stela häst."
Så fattar jag galoppskänkel och Dolly bara:
"TJOO!!!!"
Och gör världens bockstrång och galopperar iväg! Jag hinner då bromsa henne men undertiden så här jag "klonk", "klonk" från min axel och den gör svin ont. Måste typ ha rykts urled och hoppa tillbaka :S
Buhu :'(

Iaf så nu ska jag säga en sak till Gallo....
JAG MÅSTE FÅ LÅNA POJKEN I RANDIG PYJAMAS AV DIG!!!!
Efter jag har läst boken som jag köpt ;)
Så nu vet du de....
//Kakan

Julklappar!!

Innan jag lägger upp bilder på mina julklappar så har jag gjort 108 inälägg!!! :D Jippie!!! Nu över till julklapparna:
Alla presenter.
En tröja från Molly med Dumdledors army på.
Badrock från mamma i storleken XLL -.-'
Handduk från tomten.
Bland tomtar och troll från mormor.
Chocklad från Sofia (som tyvärr ligger i min mage.... R.I.P Chockladen).
Ett fint kort och 50 kr från farbor Sten.
Necessär från mamma.
Nagellack i olika färger från mamma.
Det svarta och det röda nagellacket.
//Kakan

Gud! Vad glad jag är!


Jag är såååååååå glad!
Jag har gratis sms, ätitchocklad, fått reda på att "väktarens mardröm" kommer ut nästa år OCH att jag ska göra om i mitt rum! Jag ska få ett sminkbord :D
Jag är såååååååå glad!


Dgens visdomsord:

//Kakan
P.s. Mer info kommer snart ;) D.s

God jul!

Nu sitter man och väntar på Kalles jul. Har inget att säga.... Mer uppdatering i morgon om presenter.... Men till nu:

//Kakan

Dodanon foförore dodopoppoparore dodanon!

Jepp, nu är det snart jul.... Jag vet inte vad jag ska säga..... :)
Långt intro... Spola till 0;50.
//Kakan

Boktips i Juletid X 2!

Jepp två boktips. Läs och njut :)
--------------------------------------
Flickan som var vacker i onödan

Skriven av: Janne Lundström.
Utgiven av: Natur & Kultur.
Sidor: 324

Handling från baksidan:
"Hon såg mörkret.
Det fanns utanför henne. Och inne i henne.
Långt borta, i mörkret utan för henne, närmade sig leoparden. Hon kunde inte se den. Ändå visste hon hur den rörde sig.
Den bar huvudet högt. Musklerna spändes och slankade, tassarna fälldes framåt och veks bakåt.
Den sprang. Den var på väg mot henne. Hon väntade på den."

Asombasin är den mest föraktade flickan i Leopardklanens by. En dag minns hon. Hon minns tiden innan hon föddes. Hon minns hur hon satt i Himmelsgudens knä. Och han lovade henne att hon skulle födas som en pojke. Är det leopardes krafter som har fått henne att minnas? Eller har hon drömt alltsammans? Eller fantiserat? Eller är hon helt enkelt galen?
Asombases minnesbilder skrämmer byns män. De menar att hon ljuger och de tänker tvinga henne att erkänna.

Kommentar:
Boken var annorlunda. Man får följa med flickans vardag som tjej i 1600-talet i västra Afrika. Dom har andra namn på bla månader och på olika ledare, vilket kan lätt göra en förvirrad. Som tur är har författaren gjort ett register på dom längst fram i boken.

Huvudpersonen känns lite irriterande ibland. Hon straffar sig själv, i början av boken, för att vara feminist och så. Det är lite dåligt. Men det blir bättre sedan.

Janne har skrivit med ett fint språk. Ett annat problem är att alla namn börjar på A. Detta är sjukt irriterande.

JAg tycker att det är jobbigt långa kapitel. Det är många stycken men det är fortfarande jobbigt. + Då och då kommer en mystisk "Jag", skriven i kursiverad text. Det är tydligen författaren. Första gången blir man typ "Wtf??? o.O". Sedan fattar man vem det är.

Boken är nog riktad till alla som inte gillar orättvisor.

Ett måste för:
Dig som gillar historiska böcker eller om du älskar Afrika. Eller varför inte till dig som är feminist?

Sammanfattning:
Boken avr tråkig i början och seg att komma in i. Men när man kommit in i den så är man fast! En mycket bra bok efter ett tag.
Betyg: 3/5
-------------------------------------------------------------------------
Som om ingenting
Skriven av Katarina von Bredow.
Utgiven av Rabén & Sjögren.

Handling från baksidetexten:
På skrivarkursen träffar nittonåriga Elin Paul. De finner en speciell samhörighet och sakta börjar det utvecklas något mer mellan dom. Elin blir kär. Allvarligt kär. Men Paul är tjugofem år äldre. Och han är far till Elins bästa kompis. Elin kämpar emot. Det får inte hända, det finns inte. Men det händer i alla fall.

Kommentar:
Jag läste boken för att se om Katarina kunde skriva på olika sätt. Till min besvikelse så var boken väldigt lik Syskonkärlek. Många sener som är lika och man blir smått irriterad på båda huvudpersonerna. Men Katarina skriver på ett underbart språk och det är nog inte den sista boken jag läser av henne.

Elin (huvudpersonen) blir man irriterad på därför att hon blir superdeprimerad pga att hon är kär. Man tycker lite synd om henne men efter typ tio sidor av gnäll så blir man "Vafan! Gå till hans affär och säg hur du känner!!!!!". Elins har även en familj som är offta osamms.

Språket är som sagt super! Jag älskar det. Man blir meddragen på 0.00 sek.

Boken är nog riktad till tjejer i tonårsåldern.

Ett måste för:
Dom som älskar Katarinas böcker och dom som älskar tjejböcker. Ett mcyket bra val även för dig som vill läsa en välskriven fantastisk bok som väcker kännslor.

Sammanfattning:
Välskriven och vacker om en omöjlig kärlek mellan en flicka och en man. Ett minus för att man irriterar sig på huvudpersonen.
Betyg: stark 4/5

Jullov!!

Nu är det najz jullov! :D
Mitt jullov ser ut ungefär så här:
Rida
Slappa
Firra nyår/jul

Bra va????

//Kakan

Legender från Övärlden

Jag har inget att skriva om så det blir ett filmtips.Filmen börjar med att det är ett skepp ute i en storm. Kaptenen kallar till sig skeppets magiker och ber honom att stilla havet och vinden. Problemet är att mgikern har glömt deras riktiga namn, och utan dom kan han inte stilla dem. När männen på skeppet kämpar för sina liv får de syn på något besyneligt. Två drakar flyger förbi, och dom slåss. Drakar hör hemma i väst, och inte i öst, och är väldigt fredliga av sig. Den ena draken dödar den andra och flyger sedan iväg.

En kung över ett land har komferans med sina rådgivare. En sjukdom har spridit sig över landet och allt fler blir sjuka och dör. Kungen får reda på att drakar har sätts vid kusten och rådfrågar sin magiker. Han säger att "Ljuset" har blivit svagare. Kungen går till sin kammare för att tänka igenom vad han ska göra. På vägen möter han två av hans tjänarinor. En av dom frågar vart prins Arren är. Kungen vet inte och drottingen, som kom, säger att dom inte skulle bry sig. Arren är som sagt sjotton år och kan klara sig själv. När kungen är ensam i korridoren till sitt rum. Plötsligt kommer en pojke och hugger honom i magen med en kniv och sedan själ hans svärd och springer sin väg. Kungen stönar:"Arren".

Filmen var bra och tidigt i den skapades en späning. Jag älarkar de fint tecknade scénerna och man får lära känna några helt unika karaktärer. Jag kan bara säga att ett till mästervärk av studio Ghibli.
//Kakan

Boktips!

Jag har läst boken ”Syskonkärlek” av Katarina von Bredow.

 

Boken handlar om en tjej som heter Amanda. Hon bor hemma hos sin mamma och bror i en lägenhet. Hon har en stora syster också, som heter Ylva. Ylva är tjugo år och bor inte hemma länger men kommer ibland. Varken Ludvig eller Amanda tycker om henne så mycket. Ludvig är hennes ett år äldre bror och dom är bästa vänner, kan man säga. En dag när hon står och målar och han som vanligt sitter och läser i hennes fothölj, så kommer deras mamma in och ber Amanda att måla fina tavlor till släkten så hon slipper köpa presenter åt dom. Det tycker Ludvig att hon kan göra, så kanske hon kan börja på en krokikurs som hon gått på. Sedan ber han henne att få se i hennes block som hon hade ritat i på kursen. Det får han och Ludvig tycker att hon ritat fint. Han ger för slag att Johan, Amandas frireligiösa pojkvän, kan så som modell, men båda är överens att det skulle han nog inte gå med på. Då tycker Amanda att han kan stå modell. Han går med på det om hon tar hand om hans disktider. Det är då det hela började. Amanda känner att hon får nya känslor för Ludvig. Kärlekskänslor. Förbjudna känslor. När Ludvig besvarar hennes känslor blir hon självkart glad, men vad ska dom göra om någon kommer på dom? Vad har hänt med mammas kompis AnnHelene? Och hur går det för Amanda när Johans mamma och pappa vill träffa henne?

Boken är nog riktad till lite äldre läsare. Boken är skriven i första person eller jag-form. Ibland kommer det utdrag av hennes dagbok. Det jag gillar med boken är att det författaren använder ett fint språk. Handlingen i boken är också annorlunda, det händer något i boken på varje sida nästan. Det jag inte gillar med boken är att den är lite overklig på vissa ställen.

Om huvudpersonen Amanda tycker jag att hon är lite irriterande ibland. Hon kan inte straffa alla bara för att hon är kär i sin bror. Annars tycker jag lite synd om henne för att hon inte får vara sig själv.

Jag skulle ändå skriva om den till skolan så...

//Kakan


Jag vet, oaktiv...

Mamma och jag har varit ute med hästarna! Najs! Efter det så kom pappa och Hannah hem från en bågskytte tävling i Bollnäs? Aja, Hannah van sin klass. Här sitter jag och mumsar på pringels och godis :3 Hehe..... //Kakan

RSS 2.0